Sunday, February 12, 2012

Kantoi Curi Motor Pak Guard kat Giant Kelana Jaya.

Kabare. Tengok video ni.


Aku rasa minggu ni minggu youtube. Lepas video KFC tu aku rasa ini paling hot minggu ni. Ini pasal pencuri yang cuba curi motor pak guard ni. Aku nak gelak pun ada sedih pun ada. Hahaha. Firstly aku nak gelak sebab pak guard yang gila babi marah moto dia nak kena curi memang samseng habis perwatakan dia. Sumpah kalau aku yang mencuri moto ni memang terkencing dalam seluar ah aku. Senang cerita mmg gaya samseng dia mmg gila babi ah menakutkan. Tapi tapi tapi tapi tapi kannnn cuba kau tgk dia pakai jam apa. G-Shock warna biru kottt. Haha okay ni memang serius lawak dowh terus hilang samseng dia. Marah dah hebat apa semua dah tiba-tiba pakai G Shock biru. Bieber sangat tu bang.

Okay joke aside aku rasa aku faham perasaan mamat jam biru tu. Euww. Apa perasaan kau bila kau susah susah kerja jadi pak guard siang malam dapat gaji tak semasyuk pilot tiba-tiba ada pulak manusia yang nak curi motor kau yang kau dah beli dengan duit simpanan 36 bulan. Cemana? Sakit hati idak? 36 bulan beb makan meggi semata-mata nak beli motor. Okay fine itu aku tipu tapi aku just nak tunjuk yang mamat ni bukan org berada sangat sebab tu dia marah bila org nak curi motor dia. Aku faham perasaan orang hilang motor ni. Dulu aku ada member belajar kat Shah Alam ni je ha motor dia kena curi. Terus tak semangat nak belajar bai. Yela bila fikir balik apa nak menjawab dengan mak bapak yang dah bergolok gadai beli motor tu tapi end up hilang kat tangan pencuri yang jual motor tu sebab nak makan KFC. Eh KFC? Member tu duduk rumah sewa luar kampus so at one point dia dah susah nak pergi kelas nak tumpang member kerap sangat pun segan jugak. Serius aku kesian kat dia time tu tapi aku pun nak tolong beli motor baru tak mampu jugak aku pun makan meggi kari je.

Tapi tapi tapi kan bila aku cakap aku faham perasaan dia tak bermaksud aku setuju dengan cara dia. Yes perbuatan dia pukul pencuri tu tak boleh aku nak terima. Come on we know u get mad at that time but you shouldn't take the law into your own hands. Yes definitely kau siapa nak hukum dia? Again aku cakap aku faham perasaan org yang jadi mangsa curi tapi lempang sedas dua cukup ah bro takyah nak lebih sangat. Seganas-ganas aku pun tak pernah belasah orang ni ye aku tahu aku sopan dan baik. Pencuri tu memang ah. Aku setuju gak video ni publish kat youtube biar pencuri tu malu sikit and sebagai peringatan awal kepada bakal-bakal pencuri yang berpotensi mencuri motor pak guard jam biru yang lain. 

1 comment:

-hazen said...

adik dia sape sebenarnya?

kah2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...