Monday, May 9, 2011

Birthday Muhd Khairul Farhan

Bertemu lagi kita di hening subuh masa aku stay up nak buat coursework English Literature ni. Aku memang suka buat coursework tak tido ni. Suka sangat. *Tangan di dada mata ke atas.

-Tukar muka Bambil ni dengan muka aku-

Entri ni agak panjang sebab dia akan cover beberapa story, so ready mug milo secawan.

Tanggal April lepas merupakan birthday aku. Tahun ni genap lah usia aku 54 tahun. Matang bukan. Actually niat di hati nak tulis pasal birthday aku sebelum  April tu sendiri sebab aku kalau boleh dah alang-alang ada 572 follower ni, harap harap ada la 560 berbeza-beza jenis hadiah yang sampai ke rumah aku. Tapi aku tak kejam lagi dan yang paling penting aku tahu korang takkan bagi aku hadiah pun. Ye itu lah sebab utama sebenarnya. Dalam hidup ni aku rasa aku pernah dapat hadiah dalam 2-3 kali je. Yang parents punya cerita aku excludekan. Takpa, dah nasib aku begini gamaknya. Fine. Takpa aku tak kisah. Dah tak kisah tu diam-diam dah la kan. Kantoi sangat kisah.

Okay aku masa sekolah dulu kadang-kadang memang tak ingat birthday sendiri sebab takda sebab nak ingat birthday. Bahkan kalau ingat birthday dan kantoi dengan member-member lain, bala jadinya. Aku dah serik kena blanket party kat sekolah dulu. So, memang pernah aku tak ingat birthday. Itu time f3. Tapi kawan-kawan aku ni baik gila babi boleh pulak dia cek kad pelajar aku nak check tarikh lahir. Sweet kan? Tengkorak kau sebab diorang memang syak birthday aku area-area April ni. Aku pulak memang sumpah tak ingat. Balik-balik bilik je, skuad aku dengan F5 sekali dah senyum-senyum kat aku. "Apa la gay sangat  budak-budak ni harini?" itu aku cakap dalam hati je. Tiba-tiba masa aku tengah salin baju ke apa tah aku tak ingat ada sorang F5 suruh aku ke tengah bilik dan tiba-tiba je ada blanket yang dari celah mana tah datang dah cover badan aku termasuk mata. Aku menjatuhkan diri untuk meminimumkan kesakitan. Tung tang tung tang badan aku kena. Tangan dengan botol senjata utama. Bunyi dia macam org main drum. Bayangkan sendiri. Aku tak reti terangkan. Tapi takpa, lepas dah rasa-rasa diam sikit, aku bukak blanket dan nampak muka sorang-sorang yang buat aku tadi. Aku tersenyum puas sambil cakap dalam hati lagi "Tengok la aku hafal birthday korang nanti sampai keluar sekolah." Kah3 gelak setan.


-Ini hadiah aku dapat dari budak lelaki Law dan Pharmacy. Diorang ni muka legend hati kiut-

Okay habis part sekolah. Tempoh hari bersamaan birthday aku, aku rasa macam takda apa je. Bosan pulak takda orang nak rumble aku mcm zaman sekolah. Pergi kelas buat macam biasa je. Memang biasa gila cakap kau. Haritu aku malas lunch sebab tiba-tiba takda selera. Aku pun pergi la kelas Law. Bila aku masuk, ada 4 orang je and masa tu tak silap lecturer aku dah ada dah. Sebabkan kelas kami 8 orang je, dia pun tunggu jelah. Tunggu punya tunggu punya tunggu. Tengah aku sibuk layann perasaan, tiba-tiba je Nishanti, Fendi dengan Nisya bukak pintu then automatiknya budak2 dalam kelas sekali dengan lecturer menyanyikan ‘Happy Birthday to you, happy birthday to you’. Haha. Sikit lagi nak mengalir air mata jantan terharu aku dengan classmate aku semua nih. Aku rasa kalau dia panjang kan lagi lagu tu mmg dah menitik air mata aku depan diorang. Nasib baik pendek je diorang nyanyi.  Actually aku lagi terharu sebab ada Dominos Pizza kat tangan diorang. Kah3. Kenyang perut aku haritu. Terima kasih kawan kawan. I love u guys. Layan gambar 2 3 keping.

-Ini kelas Law pada hari kejadian-

 -Berdiri L to R (Aku, Zul, Nisya, Rahman, Husni)-
Bawah L to R (Nishanti, Fendi, Ada)

-Muka kenyang-

Aku tahu birthday aku ni dah lebih sebulan lepas tapi aku baru ada masa harini nak update entri yang lama gila aku draft. Owh yeah, jumaat lepas merupakan kelas terakhir aku di A-level. Sekarang tunggu exam je. Doakan aku. Sekali lagi owh yeah, siapa yang ada twitter tu jom lah. Sila follow kawe khairulfarhan . Baru habis baca Law ni. Cases dia banyak ya ampun. Bertahan.

30 comments:

EZAN IDMA said...

happy birthdayy. cute gile dpt coklat. haha

Wahida Nasution Thakhrim said...

happy belated birthday!! semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa diberkati ALLAH..

fadh leyanie said...

sanah helwah farhan,may ALLAH bless you :)

n!da said...

epy besday paan. n_n

nurkaloi said...

epy belated birthday...gile lmbat update heheheh

qlah said...

selamat hari lahir .

moga dpnjgkn umur , dmrhkn rzki...

p/s: hidup ini indah jika dinikmati sebaik mungkin ^^,

**::CIKNUURUL::** said...

wahhh,.bestnyer die dpt seprais,.hehe,.g bce yg CN punyer sprais,.brthday bru je lps,.hehe,.neway,happy birthday,smoga pjg umor,murh rzki,bley banje CN kepci,.hik3,.and gdluck exam ye!,.sbg hdiah,meh nk folo,.hehe,.

Aimie Lieyana said...

epi belated besday ye..oyeahhh da tua!!

zati embong said...

happy belated birthday.hadiah2 jgn makan tau.framekan O.o

~hAKim ZaiLAn~ said...

naseb masa kat maktab dulu xpernah kantoi befday aku..skali da masuk upnm amek ko..bdak2 boy jugak yg blanket..hahaha..

sha said...

happy belated birthday..
best tgok kwn2 bg hadiah tak fikir pnjg..

terharu kan bila kawan2 sggup buat kita surprise :-)

Nurna Azrin said...

hb..sila jadik ebih matang okeh. aahaha

cik fa said...

happy belated bday...

nur ikhyar dee said...

hepi belated ye... teringat jugak zaman celebrate birthday kat skola dulu...huhu

アヌム ちゃん~~ said...

happy belated2 besdey k~

ABU said...

kah kah kah gelak aku baca enty kau ni..teringat mzan stdy dulu haven dgn kawan..birhtday boy kena humban masuk dalm kolam..hahaha

kusiberjalan said...

maka bertambahlah lagi seorang manusia tue dimuka bumi ni...hahaha!
p/s: maaflah lambat wish baru on9 huhuhuh

Fyra said...

sweet nye kengkawan.. Huhu..
happy belated bufday..
*adiah takda, cz urm.. ntah lah..
haha..

Cik Muda Sae said...

happy belated birthday~

alexa yussida said...

LOL.sebulan die peram cite..happy belated la jugak yee:)

n gud luck exm

Rozuan Ismail said...

happy belated birthday.follow your blog.tq singgah blog sy.singgah lg ye

♥ain_nia♥ said...

x terlambatkan nk wish happy belated birthday kt paan...huhuhu

shafiqah omar said...

selamat belated haghi jadi. oh, 54? tak caya ah, muka cam 35 je. HAHA have a blast :)

little cart00n said...

hepi belated birthday ya!
wah..da 54? muka awet mude ke?
teehee :)

vampire's lovex said...

wawawa...


hepi belated bday haaaaaa..

asfz lily said...

alololo..
asfz pon xdpt hadia mse besday..
tp xpe lah kan..
as long ada orang doakan kesejahteraan hidup, tu pon dah cukup :)

HAPPY BELATED BESDAY MUH KHAIRUL FARHAN =)

munirah said...

owhhh happy belated bufday ye :) lucky ade bufday kawan nak sambut :)

soffya cik bulan said...

wahhh bestnya dia...
untung ada kwn2 camtuh

aLya maNip said...

hepy belated beday farhan!!
may ALLAH bless u :)

Reen said...

happy belated lated lated ( haha lame sangat dahhh byk la lated nye..) huhu..
btw, zaman swkolah mmg seronok tym bday..walau pn hadiah makanan tu mmg tradisi.. huhu.. dah tu je dalam locker ye dok??!hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...