Friday, July 15, 2011

OP-PP Carnival of Royal Military College (RMC)

Kabare.


Khamis 2 minggu lepas aku habis exam maknanya dah habis lah 2 tahun A-level aku. Bebas sudah dari kertas dan pen buat seketika. Rasa bebas dia macam ayam yang nak kena sembelih tapi tiba-tiba tuan dia lepaskan. Hebat betul rasa dia.


-Haha. Aku rasa aircraft ni la yang inspire aku nak jadi pilot yang tak kesampaian-

Last paper aku Economics 4. Haram jadah tol soalan dia. Ada yang tak sempat aku nak evaluate tapi takpalah, mintak-mintak soalan sebelum tu aku dapat full mark. Seksa woi exam sebulan lebih ni. Disebabkan takda idea yang bernas untuk update blog, kali ni aku cerita pasal Karnival OP-PP dekat sekolah aku dulu, Royal Military College atau dalam bahasa inggerisnya Maktab Tentera Diraja. Benda ni la yang paling ditunggu-tunggu dalam masa setahun tu untuk balik college dan main game dan menembak.


-Antara senior-senior aku yang tgh register untuk menembak-

-Isteri mahupun girlfriend juga boleh menembak-

-Kenal mamat ni? Ashraf Muslim-

Malam sebelum tu, batch aku ada buat futsal besar-besaran 3 jam tak silap aku dari pukul 12-3 pagi. Best siot time ni. Part paling best bila tengok badan sorang-sorang. Semua dah start ada perut atau bahasa mudahnya BOROI. Yes boroi kah3. Aku sendiri bila compare gambar terutamanya boleh tergelak sorang-sorang. Benda paling best kat sekolah ni ialah korang boleh mendapatkan bentuk badan idaman tanpa perlu membayar Private Instructor kat Fitness First. Kalau rasa nak badan 6 pack, silalah buat salah dan terima hukuman. Hasilnya badan yang sihat. Kah3. Semakin banyak anda buat salah, semakin mantap lah badan anda. Hahaha. Ini hipotesis paling bodoh setakat ni.


-Futsal bersama batchmates di Bangi-

Okay back to RMC, pagi tu sebenarnya aku ada keingininan untuk sampai awal dan menembak M-16 dan pistol dulu. Beb, kau kena bayar RM10 je untuk menembak satu kelopak peluru M-16. Siapa taknak kan. Last menembak time F5 dulu. Berapa tahun dah. So rindu nak memegang senjata tu tebal okay. Tapi sayangnya sebab penat bermain futsal malam sebelum tu dan sampai rumah pukul 5 pagi, aku terbangun pukul 11. 4 tahun menembak kat RMC tak puas. Memang celaka. Terlepas nak menembak pagi-pagi. Actually tengah hari pun ada menembak tu tapi malas berpanas punya pasal, aku cancel plan menembak. Sampai Pekan Sg Besi dalam pukul 2 lebih. Lunch dekat Mess Putera konpem dah habis. So, kitaorang decide makan kat Ayam Kg Malaya. Tempat makan ni legend la untuk budak RMC. Habis makan naik lah kami ke RMC dia atas bukit sana nun. Meremang dowh bulu roma bila sampai ground RMC. Perasaan dia tu macam first date dengan awek yang cantik dia macam Lisa Surihani. Lisa Surihani yaw.

-Gambar sebahagian padang kawad dari blok akademik bawah-

Bila dah sampai tu, kitaorang naik usha company line. 'Company Line' ni nama lain bagi dorm. Kenangan menusuk kalbu. Haha. Dah puas layan perasaan, kitaorang gerak Dewan Tun Templer tengok orang karaoke. Damn nice dowh ada sorang senior aku ni nyanyi lagu Awie. Dah lepas tu, tiba acara kemuncak iaitu perlawanan sukan-sukan premier maktab macam ragbi/hoki/bola sepak. Masa ni perut-perut yang boroi tu nak tunjuk skill semua. Aku take part dalam ragbi. Bila nak start main tu, semua confident boleh menang besar sebab PP (Present Putera) semuanya badan kecik-kecik. 


Kalau hebat sangat cari la aku kat mana. Kalau hebat la kan.


-melepak tunggu bugler ditiup-

Namun kusangka panas sampai ke petang rupanya hujan lebat gila tengahari. Ingat senang la nak menang tapi hampeh. Diorang ni kecik bukan sebarang kecik. Kecik penuh makna. Kitaorang dah ketinggalan 9-5 kot mula-mula. Haha. Tapi dengan semangat OP yang majoritinya dah boroi, kami berjaya juga menang match tersebut. Score tak ingat. Tapi menang la. Eh menang is still menang. Tipis tak tebal belakang kira.

Gambar banyak kan entri ni? Ini sebagai balas dendam lah kira blog ni dah sebulan lebih tak berupdate. Next on list, BTN yang aku pergi minggu lepas. Tapi macam tak banyak cerita sebab takda kamera.

Kredit gambar kepada Mejar Amir Azmi, boleh ke blog beliau di sini

10 comments:

cik tenggiling said...

smart lar pic tu..

bella luna said...

uhuu saya pon rindu nak menembak.. dulu masa masuk plkn dapata menembak free 30 peluru sumpah best!

GreenAppleKu.com said...

datang melawat tuan blog. : )

Mira R. said...

dah lama tak menembak.. huhuhuhuh

vampire and his lady said...

tak pernah menembak. bwahahaha. tapi nak belajar menembak. !

fahmie firas said...

hye salam perkenalan :)
Nice blog :)
dah follow :)
Kalau free singgah la ke blog saya :)
add la kat Fb :)
http://fahmiefiras.blogspot.com/

aleen aiden said...

ok aku xcukup hebat.aku xdapat detect kau kat celah mane.keh3

bombay said...

wey opaan..lame xbersua..haha..cerita pasal ragbi nie, aku nk mengajak ko seisi keluarga join segmen aku yang newbie dalam arena blog selepas ragbi..haha..if ko free, jomla..aku xsabau nk dgr cerita ragbi ko, detail lg dari yang dlm post nie..hehe..;)

http://bombay-913.blogspot.com/2011/07/segmen-bombay-nak-taw-sukan-kegemaran.html

tq paan..semoga bahagia selalu..;)hehe

Reen said...

zaman sekolah is like the best moment in life kan?? ye. kita bole dtg singgah menyinggah singgah sahur tp, tak sama dgn zaman as student dulu :))

NaNaKyu said...

teringin nk belajar menembak...huuu..tp mcm la larat nk angkat pistol tu kn..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...