Tuesday, February 22, 2011

Malaysia vs Hong Kong 9/2/2011

Dekat sebulan gua tak update. Fuh


-Both team masuk padang-

Disebabkan takda cerita yang menarik pun gua nak share, harini gua tulis pasal team bola Malaysia. Ya, bola sepak. Haritu gua ada pergi Stadium Shah Alam tengok team Harimau Malaya kita friendly dengan national team Hong Kong. Best siot. Ini la gua nak cerita. Haritu gua habis kelas pukul 4. Maknanya pukul 4 kat HELP lagi. Muka masing-masing dah penat sebab kelas. Haritu gua gerak 3 orang. Husni, Zul dengan diri sendiri. Dari HELP tu sebab nak cepat, kitaorang naik cab pergi KL Sentral. Kena la jugak RM8. Tapi takpa, nak tengok bola punya pasal. Dari KL Sentral kami gerak ke Padang Jawa pulak balik rumah aku dulu kat Sek 7. Sampai sana, minum-minum sikit. Terus Husni dengan Zul tukar uniform jersi Malaysia. Gua orang susah, ada mafla Malaysia je. Tak mampu beli jersey. Pukul 7 lebih kami gerak ke stadium. Jalan agak jam tapi takpa, gua expect harini tak ramai yang tengok sebab friendly je pun.


-Ultras Malaya. Salute-


Tapi sangkaan gua meleset. Dengan harga tiket yang berharga RM20 untuk friendly, still ramai gilo orang yang datang. Luar stadium meriah gila dengan orang jual jersey, souvenir, mafla, topi dan macam-macam lagi. Gua amik kesempatan beli topi badut tu sebab malas beli jersi. Lepastu ke surau untuk Maghrib. Bola bola jugak, solat tu jangan lupa bang. Dalam surau stadium, ada 5-6 saf gak la yang sembahyang. Orait lah. Lepas sembahyang, terus masuk pintu stadium tengok seat mana yang best. Jumpa pun. Time tu dua-dua team tengah warm up atas padang. Nampak la whole team tengah ligat panaskan badan. Nampak 'Apex' dengan 'Mat Yo'. Kalau tak kenal dua orang ni sila google. Kalau tak jumpa gak boleh terjun bangunan.

-Husni dengan Zul-

Sampai masanya both team masuk padang. Negaraku dimainkan. Berdiri bulu roma. Bangga dengan Malaysia. Lantak lah kau nak kata tulisan gua skema harini tapi itu mmg betul. Then game start. Menarik weyh, tak sia-sia gua belanja RM20 di mana itu duit makan aku kat HELP untuk sehari setengah tu. Hahaha. Player semua pegang bola confident. Penghujung 1st half, Safiq Rahim score. Dia punya cara lebih kurang macam Shahrul Idlan punya teknik halang player Indonesia masa dia buat shielding. Argh cakap banyak tak guna gua memang tak pandai explain. Bergegar jap stadium semua orang bangun bersorak.


-Pandai sangat kan? teka bola kat mana?-


2nd half takda apa sangat yang menarik. Mat Yo masuk. Itu je yang best sikit aku nampak. Yang lain mcm biasa je. Ultras memang terbaik dowh. Respect diorang punya attitude sokong Malaysia. Minit-minit last Amirul Hadi score sekali lagi. Habis game tu, Ultras nyalakan flare. Lawa gila. Bila polis datang, semua pakat padamkan. Kah Kah Kah gua gelak kesian tengok polis tu patah balik tangan kosong. Time ni Ultras nak celebrate Safee Sali sebab ni boleh kira last moment Safee la sebelum ke Pelita Jaya, Indonesia. Safee keliling padang tapi bila nak sampai turn depan gua, dia masuk pintu. Spoil la. Takpa, gua dapat tangkap sikit. Nampak bayang jela.


-Nampak Safee Sali pakai tshirt hitam Ultras pegang bendera Malaysia tu?-

Lepastu kitaorang pun menge-snap la beberapa keping gambar untuk dijadikan kenangan. Match ni 2 minggu lepas gua baru update harini. Esok match Malaysia vs Pakistan Pra Olimpik. Gua pergi. Dua minggu lagi gua update. Hahaha.

-Gua dengan Zul-

Siakap senohong gelama ikan duri,
Ada hari boleh balas. 

11 comments:

ishiko said...

hoo... 2 minggu lg ye..

mofaizmz said...

harap2 game esok pun menarik..

~~DucKneSs~~ said...

(^____^)

aried said...

hahahha..lame benar2 baru update..hehehe
hope game malam ni kita menang....

mR.sYaH said...

yeah! malaysia dah menang tadi...

Yong Sofea said...

pergh best gila marvelous! malaysia boleh :D

Syafiq Rosli said...

hdup malaysia..:)

marina anakcikbob said...

kalo x,aku pon pegi.. hehe..

zazaw said...

aku kaalu kt hostel
haramjadah
memang tak dpt tgk bola
grrr
semua lelaki jer yg konker

Anonymous said...

jgn la tgk dan puji je UM. join skali beb

Reen said...

yeay .. msia dihatiku ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...