Saturday, March 5, 2011

Nuffnang. Cashout

Nuffnang.
Musuh utama: Advertlets


Haih gua sekarang ni terperap kat rumah demam selsema batu kering sakit dada semua ada. Orang melayu kata complete set. Bukan selalu aku kena benda-benda ni, sekali kena hamik kau sedebuk dapat. Ada lagi 3 bulan gua nak habis A-level kat HELP ni. Sabar.


-1st time cashout-

Ni nak cerita pasal Nuffnang. Ini merupakan 1st time gua cashout earning nuff ni. Mula mula memang tak percaya langsung benda ni. Blog ni direka untuk melepaskan bakat menulis gua, bukan mencari keuntungan katanyewww. Serius gua tak letak pun nuffnang ni mula-mula. Start hujung tahun lepas baru gua berkecimpung dalam benda ni. Harapan takda la diletakkan terlalu tinggi sebab blog ni bukan ada apa pun. Kata sebulan sekali update, siapa nak datang. Apasal gedik sangat ayat gua hari ni?


-ini boot baru untuk ragbi musim baru. yeah-


Okay basically duit ni takda la sampai ribu raban tapi cukup la setakat nak buat belanja beli baju+seluar+kasut+boot ragbi . Nuffnang ni mcm semua orang tahu syarikat pengiklanan yang menyasarkan blog-blog untuk diletakkan iklannya. Bila orang klik kat blog kau, dapat la berapa-berapa amount yang Nuffnang rasa bersesuaian. Okay lah orang sakit mana boleh mengadap laptop lama-lama nanti kena H1N1. Korang sila layan gambar adik bongsu gua, dia bakal menjadi watak utama dalam blog ni mulai hari ini dan seterusnya.


-melihat keadaan gigi beliau, mungkin jadi dentist besar nnti-

-baru 5 tahun-

-Mohd Hakimi, adik bongsu-

Udang galah masak lemak,
Esok nak makan maggi.

28 comments:

Ina said...

congrats..cute adik awak..

amry said...

pergh!!cayalah bro..ok.kul baper nak jumpa kat KFC? hehehehe....aku tak pernah cashout lagi. ciput lagi bai income aku. adehhhh..tahniah bro.jeles aku weiii

Cik Yana said...

Pehh~ cik Yana first time dapat BE semalam. Hahaha~

fatin zulkifli said...

ehem, along. tekak gatal. rasa maca ada orang nak belanja la ;p

hai kimi ;D

khairul farhan said...

Ina: abang dia lagi cute rasanya. ya allah gediknya statement gua

Amry: Pukul 3 pagi kat KFC yang tutup pukul 12. Okay? Haha

Yana: Alah nanti sure dapat banyak la tu

Angah: Tekak gatal boleh makan strepsils.tq

ayie said...

leh la blanje..ala blanje sesimple je..double big mac spicy je..hehe

HonEyBuNNy said...

negh3....xtau bila nak cash out neh......comeiii la si kecil neh..ehhe

HonEyBuNNy said...

comeiii la si kecil tu..ehhe

Raidenovich said...

tgk tajuknya ingatkan nk bg tips nuffnang td...

Shamsuddin Amin said...

bestnye... mcm nk try...^^

SiS NaD said...

JoM BLaNJe FoLLoWeRS aNDa... (^_____^)V

ika said...

pantun xde kena mengena . haha .

cham's said...

minum air suam bebanyak...jgn lupa mkn ubat :)

ct odah said...

bes btl pantun tu..hahaa

kuperludia said...

ok lu punya adik mmg cumel..kem slm assalamualaikum kt dia eyh..

Biela Sapine said...

Fuyoo, dapat nuffnang. Hee

asybedazzle said...

kayo kayo. haha

sicKo^ said...

macam best jer tgk ko dapat duit nuff tu.. Aku baru ingat nak tukar adv lain..

- mrs koroe - said...

aku tak penah dapat pun .

haihh.

ishamizu said...

hihi cutenya ur lil brother!

Anonymous said...

macam mana na buad nuffnang neyh ? bantu

Reen said...

ok! hakimi is sooo cute ! :) say hi to kimi! :P

cikceriacorner said...

tahniah...rejeki xdisangka kan..ehehhe..sy blum penah dpt lagi..

baru aje letak nuffnang..heheh

comel adik awak ni dik..ehehhe

moga cepat sembuh..

bukudiarysofea said...

Gigi gongak itu menawan.

lalink7 said...

hahaha...anak sdara aku pun gigi camtuee..haihh...menakutkan tgkk..

tahniah la..dpt gak cash out..huhu..aku nye tah kurun ke brape belas la agaknyaa..

~hAKim ZaiLAn~ said...

pehhhh,bole beli macam2..cam cecah seribu je paan,nuffnang aku dok semput tang tu gak..xsmpai 30 rggit pon..hahha

titan said...

tahniah. tahniah..hebat tu. Bukan senang nak dapat duit dari nuffnang nih..

ini blog amir said...

alhamdulillah.. dpt jugak duit..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...