Tuesday, August 7, 2012

Batch Reunion and Karnival OP-PP

Selamat berpuasa.

Barai sungguh lama gila tak update benda alah ni. Sungguh kalau nak cerita semua benda yang jadi since last time aku post entry kat blog ini, sampai Ramadhan tahun depan aku tak jamin boleh habis taip. Hyperbola sungguh.

Sekarang kita cerita pasal OP-PP tahun 2012 lak. Tahun lepas punya entry boleh tengok sini Karnival OP-PP 2011. Memang selalunya OP-PP jatuh pada musim lepas exam so ramai la yang look forward nak balik college balik lepas geram. Owh ya Karnival OP-PP ni maksudnya Karnival Old Putera - Present Putera. Kira macam alumni balik sekolah la. Dah jadi macam tradisi lak batch aku akan buat gathering or apa apa jelah event yang boleh berjumpa dulu malam sebelum OP-PP tu. Tahun lepas buat futsal kat Bangi. Tahun ni buat mini reunion 2 hari 1 malam dekat air terjun dekat Kemensah Height. Masyuk gila dowh duduk tepi sungai dengan batchmate sambil makan bbq apa semua. Pergh. Nikmat dunia.

-Kambing Panggang-

Syok gila kot malam tu dok karaoke bagai dalam hutan tu. Kalau hantu datang nak kacau malam tu pun aku rasa diorang pikir dua tiga kali nak sergah kitaorang. Boleh tahan jugak attendance malam tu. Yang paling aku seronok bila jumpa batchmate yang lama tak jumpa lepas passing out 2008 haritu. Yap dengan Benji. Batchmate aku ramai je non muslim tapi semua perangai dah sama dah. Ini baru 1 Malaysia. Yap, Onn, Chew, Rajakogilan, Tuang. Hahaha. Malam tu bakar kambing, ayam, sosej ada ke tak aku pun tak ingat. Pastu ada nasi goreng. Air bancuh sendiri. Chalet tepi sungai. Lepas makan sikit terus terjun sungai. Lepas penat mandi naik balik makan. Lepastu terjun balik.

Pagi esok lepas breakfast nasi lemak yang Mak Acap buat dengan teh tarik, kitaorang gerak dari Kemensah ke Sg Besi. Macam biasa time nak lalu gate RMC tu memang jantung ada sikit berdegup degup lagi. Aku dengan Aiman kena jaga booth OPA Rugby kat atas so tak sempat menembak or banyak berjalan tapi lunch dekat Mess tu sempat lah. Sedih kot tengok bangunan bangunan tu semua sebab ini tahun kedua terakhir RMC dekat tapak lama. Nanti kompleks baru dah siap kat belakang sana, sekolah aku kena pindah sana. Kenangan.

-Blok B dengan basketball court-

-Cikgu Midon. Siapa tak kenal? Sentiasa awet muda and tersenyum :-) walaupun masa merotan kami-


-Library, Parade Square, Dewan Tun Templer, Blok Akademik time aku F2-F4-

Owh ye Mess sekarang dah swasta maka dah takda kelibat Mat Spek apa semua yang tolong cedokkan makanan dulu. Sekarang semua awek awek lepas SPM yang cedokkan makanan untuk diorang. Kurang rasa kasih sayang. Dulu ada Pakcik Rahman memang dia penuh kasih sayang cedokkan makanan tu and dia kenal muka budak boy silap silap boleh hafal nama. Dia kerja situ dari lepas awal 20an sampai la dia pencen. Legend Mess. Malas nak menaip. Aku share gambar je. Credit gambar to OP Hanez, OP Toy, OP Zul Bakar (RSOP)


-Bulatan bawah blok akademik/library-


 -Kereta perisai depan blok penginapan * Zakaria dengan Alias tu nama Komandan terdahulu-


 -Dewan Tun Templer-


 -Ini tugu masa sambutan 50 tahun 2002 dulu-


 -Tergelak bila baca. hahaha-


 -Serve to Lead-


 -Sportsman prayer-


 -Blok B. Hotel and Golf company-


 -Budak dok main futsal boleh la-


-Blok Akademik dari aku F2-F4. Form 5 start naik atas-

Petang tu macam biasa acara kemuncak bagi aku match ragbi OP lawan PP. Tapi bala jugak since kita orang ada dua match petang tu. Satu lawan STAROBA satu lagi lawan PP. Bala bala tapi still kitaorang menang both matches. Haritu pakai jersi baru. So semangat lebih sikit. Ada sikit gambar time ragbi. Enjoice. Credit gambar Che Aris (RSOP) dengan OP Toy.

-Sebelum match-

 -OPs in action-


 -Astaka-


-Muka budak sinbin. hahaha-


-Scrum-


-Kahkahkah-


-HAHAHAHA-

Okay.bye.Wassalam.


5 comments:

Masmira Masri said...

perghh happening gila...xtau lah nape...bila tgk lelaki bersukan ni rasa ,c, hensem je walaupun belemuih hihihii

do follow n visit
http://myaleo.blogspot.com/2012/08/hey-myaleohappy-6-yearsry.html

cik tenggiling said...

perh, mcm best je.. Nway smart la gambar dlm entry ni..

Hans said...

Say No To Ragging
serius kelakar weh pic tu
hehehehehe

Hami Asraff said...

Sekolah aku dulu kuat jugak rugbynya. Tapi aku tak main. Ushar tepi padang ja.

airazulaikha said...

wahhh havoc giler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...