Friday, October 15, 2010

Aku jealous dengan Pengkid



*Tajuk entri ni maybe agak kontroversi tapi gua tak kisah, gua nak cerita gak pasal apa yang gua rasa sekarang ni.

Pertama-tamanya, ingin gua mengingatkan yang gua ni bukanlah jenis prejudis terhadap golongan pengkid ni tapi seperti yang terang dinyatakan dekat tajuk entri, gua JEALOUS atau bahasa melayu nya CEMBURU. Gua mengalukan kedatangan pembaca-pembaca dari golongan pengkid.

-gambar ihsan MEDIA MALAYA

Isu pengkid ni gua tak tahu la. Dulu kecoh gila. Satu Malaysia bising pasal kes ni. Pengkid mengikut definisi Kamus Oxpord adalah perempuan yang berpenampilan seperti lelaki. Ada faham? Selalu ada tak nampak sepasang kekasih yang bila melintas depan kita, ada rasa janggal bila melihat 'Sang Jejaka' nya? Dia cuba yang terbaik untuk menjadi lelaki, namun tewas. Gua lagi hensem. Itu fakta. Manakala 'Sang Jejaka' itu nampak macam lain macam sikit. Muka macam lelaki tapi still hmmm hmmm hmmm ada yang tak kena. Time tu semua menteri keluar statement masing-masing. Tapi tindakan tak berapa nak ada.

Kenapa gua cerita pasal pengkid ni?

Ada minggu lepas gua naik Bas Rapid KL yang macam siput laju gila on the way pergi LRT Bangsar. Gua dari HELP lepas kelas terasa nak pergi KL Sentral lak lepak-lepak sana hilang tension tengok orang. Time tu memang tension owh. Dah la next elaun JPA bayar Januari nanti. Lambat gila. Al-kisah nak dijadikan cerita masa dalam salah satu hentian bas ni, naik lah sepasang kekasih yang awek dia cun gila kalah awek gua, Lisa Surihani. At first, gua memang ingat couple tu merupakan sepasang lagi anak muda yang sedang hangat bercinta. Namun ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan lebat di tengahari. Bf awek tu pun perempuan dowh. Cuma slack takda misai janggut jambang or maybe jugak takda bulu kaki. Rambut dia potong lagi pendek dari aku, pakai kemeja lengan pendek, seluar jeans and sneakers. Lepastu ada la sikit rantai tali hitam dengan gelang perak seutas dua dia pakai. Gaya dia memang maskulin habis la. Habis-habisan tiru cara pemakaian lelaki. Even gua pun tak pakai rantai dengan gelang tu. Hahahaha. Kemudian, diorang duduk depan mengadap gua. Awek tu cun gila vavi. Terpegun cair gugur jantung gua. Dia punya senyum. Pergh. Paling ayu. Macam muka Nadine Alexandra Dewi Ames. 
> macam ini la rupa GF pengkid tu

Berbalik kepada tajuk dia atas. Dah nampak la kan relevan kenapa gua jeles dengan pengkid? Awek diorang semua cun gila vavi dowh. Gua pun tak faham kenapa awek tu pilih pengkid. Kalau nak compare hensem, of course la gua lagi hensem dari 'BF' dia tu. Tinggi pun gua menang tapi apa kes perempuan tu pilih pengkid ni? Yela, kalau tanya, alasan klise mesti keluar "I dah tak percaya dengan lelaki, semua jantan sama je tak guna. Baik I cari someone yang boleh faham hati I, fikiran I. Lelaki I ulang ye, semuanya tak guna. U pun lebih kurang la." Okay, yang last tu gua reka saja-saja. 

Berbalik kepada Islam. *ada sikit pengisian
Benda ni dah sah-sah haram hukum nya. Perempuan yang menyerupai lelaki or sebaliknya pun sama je hukum dia. Haram. Walaupun kita ni ada pengalaman hitam ataupun kena tinggal dengan lelaki apa tak membolehkan kita menjadi pengkid or ambil pengkid ini sebagai jalan hidup. Niat tak pernah menghalalkan cara. Ingat tu. Jangan sebab kau dah pilih orang yang salah, kau nak samakan semua laki. Ingatlah bahawa ada ramai lagi lelaki yang lebih baik/molek perangai/hati bersih dan hensem yang boleh korang buat suami or teman. Contoh terdekat dan terhebat ialah GUA sendiri. Tak ke rugi namanya perempuan yang cantik macam tu end up dengan perempuan gak. Fitrah manusia dijadikan lelaki dan perempuan. Lelaki kena berpasangan dengan perempuan dan vice versa. So, kepada awek-awek pengkid yang nak berubah tu, sila lah rujuk kepada gua. HAHAHA.

*tanda-tanda kiamat ya.

55 comments:

si dia said...

hahaha...bia je la dorg..bnyk lagi perempuan dr perempuan mcm 2~

fatin zulkifli said...

along, yang nie style. aku tak pernah fikir pun -.-

Jejaka Terhangat said...

wahh..nice one..psl pengkid yek..kalo ade mase aku nak tulis gak psl pengkid..mau kredit kat sini..

tp majoriti aweks pengkid akan kate lelaki ganas, tak memahami..sbb tu la diorg ske kat pengkid..

harem btol..aku pon jeles gak ngn pengkid ni. tercabar kehangatan aku..ahaks..

Norhayati Rostam said...

aih, cik paan.
yang last tu takleh blah r.
offer tuu

Husna said...

Habis, puji diri sendiri. Ish ish. Dosa dosa. Haha. Nak yang lawa lawa. Hahaa. Cuba la amik mcm mak joyah tu ke. Haaa sentiasa kosongggg gituuu :D

* tanda tanda kiamat. Haih gerun bila dengar kiamat.

syaima.yunus said...

lawa siooot nadine tu. tapi wa rasa better la dgn pengkid drpada mcm lindsay lohan tu dgn prmpn yg sama cun sama ayu mcm dia HAHAHA tapiii the best is dgn jejaka tulen la. lu wa x tau tulen ke tak. HAHAHAHAH

p/s: lawa gila babi minah nadine tu. wa nak errr, sokay hehe

Mimi Saidi said...

hahaha...wa pon geli bai pengkid2 ni

-hazen said...

alah.

you jangan risau-lah

pengkid takkan dapat bini muslimah.


haha!

fendi_scropio said...

salam...xleh blah gan pengkid

arifadela said...

style...that gurl x nmpk aku lg kot...sbb tu die plh pengkid..

ninis said...

ade sorang ex-schoolmate.ngaaa.xpaham.awek dy lawaaa!padahal dy pengkid kot!adoii xpaham.

cik 18 said...

cik 18 pon penah kene ngorat ngan pengkid (adekah cik 18 lawa???) haha...
tapi, mcmane pon dorang dressing, cik 18 boleh agak itu laki ke perempuan...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

apa ye yang pompuan2 cun tu leh terpikat kat pengkid tu?eii klu diorang ngurat saya..geli lak rasa..hahaha

suhaili sulaiman said...

artikel agak sentap klo org yg brkaitan bce..tp gua pn heran apesal la manusia ske pilih jln salah

Ir.Ladybird said...

diorg kate pompuan lagi memahami pompuan..eh..
pengkid tu still kire diri dy pompuan la..tett~

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam..kina ada kwn 'pengkid'. kina pernah tanya dia..'kenapa ko jadi pengkid?' dia jawab ' aku kesian kat org pompuan ni kena tipu dan dikecewakan oleh LELAKI..sbb tue aku jadi pengkid!!'

kina x rasa marah pun dgn dia bila dia ckp mcm tue. tapi kina pernah ckp ' x semua lelaki mcm tue..'

perempuan yg pilih pengkid nie dia ada pengalaman pahit bercinta dgn lelaki. sbb tue utk sikap berhati²..dorang lagi suka pengkid sbb dorang lebih memahami perempuan. so x yah nak ada rasa kecewa selepas tue...

makdara TERdiva said...

pun ade kawan MDT mcm ni..surprise gak mula2 sbb tak sgka dia akan mcmtu..tp inilah dunia..huhu!

kpd pengkid2 semalaysia..carilah lelaki ok..x divalah prempuan kapel dgn perempuan... :)

psttt..header atas tu buat MDT teruja lah! har har

a's said...

memang panas!
sabor jela yob,nanti mungkin dpt awek macam Megan Fox or Lady Gaga ke sapa tahu....LOL

n@jwamz said...

moga Allah beri petunjuk pada golongan ni..:)

~Dr.CiNta~ said...

Dalam islam sendiri jelas menghalang hubungan sesama jenis, laki ngn laki, gul ngn gul~ jelas bertentangan dengan fitrah manusia~ lelaki diciptkan utk melengkapi wanita dan begitulah sebaliknya~ apa2pun, semoga mereka2 ni sempat bertaubat dan kembali ke jalan -Nya~

Husna said...

nak suruh komen lagi ke? haha. awek pengkid tu takde la lawa mana. boroi je tengok dlm gmbr tu. ish ish. tu pun nak jeles ke? :D

ctpayong said...

nanguzubillah..mmg antara tanda-tanda kiamat!

wallahu'alam

Aqilah Nur said...

sb pengkid nilah buat my besfriend jdi teruk! -.-

Akin Saidah said...

mereka ini pengkid ke maknyah ke boleh dikatogerikan sbg gender identity disorder.. bhasa mudahnya mengalami abnormal psikologi..

semoga mereka sedar dan semoga juga kita xmenjadi mcm mereka..

who knows the future rite?

Anonymous said...

yang memula skali saya nak betulkan, diorang ny bukannya nak jadi lelaki pun.. diorang xnak pun jadi lelaki. diorang cuma jadi diri sendiri. ok?

yang kedua,awak tengok pengkid tu sendiri, kemas kan ? xkan die nak cari aweq x cun plak, kan? mesti la yg sepasang dgn die.

khairul farhan said...

Akhirnya. dapat gak comment yang duduk di side pengkid. Thanks anonymous!

alang satari rimau said...

ala pengkid ni kalu kena rogol mengandung jugak

lula said...

tertibe rase nk comment..kekdng kn kite kene kawan ngn penkid nie utk guide dye..hurmm..kite nk ubh org bukan ngn care melulu..kene ader step..jgn terlalu nk kondem pengkid..x sume pengkid 2 same yee..ngn care nie buat lagi pengkid jauh dari masyarakat..

peace ^.^v

Wahida Nasution Thakhrim said...

betul juga kata si anonymous tu.. kalau lelaki nak awek yang lawa2.. pengkid pun mesti ada keinginan yang sama.. tak ada orang la (samada lelaki atau perempuan) nak pasangan yang tak cantik atau kacak..

duyya juymonth said...

hey aku balas singgah !
tetibe teseronok lak tengok entry ini, fuhh! pengkid pakai gelang, rantai seutas dua, memang CUN ayat tu. bhaha! ala bia la gf tu pandang pengkid, t lame lame die menyesal gak. same jenis bukan leh ade baby pun !

fathiyyahISMAIL said...

haha best2 . ade jugak kawan yang mcm nih . geli dowh . xtau nak nasihat macam mane . +_+

Rogayah Suparman said...

selama aku hidup aku tak pernah jumpa pengkid yg betul2 mcm lelaki. hahaha maknyah yg mcm pompuan mmg pernah. kenapa? sebab perempuan ni ada aura yg boleh prempuan aje kenal yg diorg tu perempuan..hahaha ape aku cakap ni??

juliet. said...

salam. i pun ada sorg kawan pengkid. gf die mmg cun abes. tp yelaa. syg bla dorg cmtu. bukan leh kekal pn. nk kembangkn zuriat lg laa. nauzubillah.

ana said...

maybe at that time, gf2 yg cun2 tu x jumpa lagi u...

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

heh ! camne ni ?! ak pn jeles gk..kuang ajo nye pengkit..cian ngn kaum adam..hahaha btw, ak geli ngn pengkit !!!! seram !! dorg pny gatal lg teruk drpd lelaki kot !

*pnh ada pengalaman kne kaco ngn pengkit T.T*

Anonymous said...

korang mungkin x paham kenapa pengkid boleh jdi mcm ni..memilih untuk menjalinkan hubungan sejenis.Sy sendiri bercinta dgn pengkid.Derita yg dia tanggung sehingga kini sy kagumi.
kalo korang ditempatnya pe perasaan korang?!
Dirogol oleh saudara lelaki sendiri sehingga melahirkan seorang anak.Adakah ruang lagi untuk mereka di dunia ini?!belum kira hinaan dan cacian yg harus dia terima kerana melahirkan anak tak sah taraf..so tlg jgn hina pengkid!!

Gimi said...

model tu macam muka daniella daniel je...

ilasli said...

paan lpk je la dowh...
sbnanyye aku pn kne gak weyh...
awek lari ikot pengkid...
hahaha...
skrng ngh proses nk lpekan la nie dowh...
sial nye pengkid...
taw r aku xensem..
hahaha...
papehl pn idop perlu dtruskan...

izatul qisteena said...

aah la, pelanduk xbrape nk serupa kowt..

apabilahujan said...

kawan aku cakap, pengkid ni mmg pandai layan perempuan. manjakan habis. mana tak cair?

Anonymous said...

x salah kte nk bkawan ngan pengkid..xsmue pengkid jahat..sy pn di jg oleh pengkid sbb dia memahami sy..then dier ckp klu dh tibe masa sy nk mdirikn rumahtngga die akn support sy..so xde masalah kn..apepn korang nk ckp pasal pengkid i want to say SY SYG PENGKID SY...

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

pengkid tu pomp so sume senjata pomp dia pun tau...tak jadi hal la nape pomp tu lebih memilih pengkid dr lelaki, yang jadi hal nya..apa yang lu ada gua pun ada beb huhuhuhu

Piah Becok said...

oooooo... em. kesian, kene bimbing balik diorang ni.. tapi kena buat dengan pendekatan yang baik dan lembut supaya deme tak sentap. nanti terus die mara dan tanak berubah

merong said...

gitar tong: ni nak cakap la.....aku dah bapew banyak da bg n cr jdh utk awek aku...tak de hal pun...ramai2 awek aku jahanam gak dengan jantan...jantantan tau bawak telor je kehulu kehilir....jangan r pk pgkid teruk...padan dengan sorang jantan tu....berputih mata la aku rampas awek die dulu....bg makan pun tak cukup..ada hati nak bela cam bini....hak tui

merong said...

jantan jangan banyak cakap la...ada la tak kena dengan korang kakau pompuan pilih pengkid tu.....aku penah rampas sorang awek dr jantan tak guna tu....pakai macam bini...tp bg makan pun tak mampu...sekali awek tu lari ikut aku n jantan tu pun tak mampu nak halang...ye la hidup pun tonggang arak...cemana? mintak nak memantat je....

Raihana Rahman said...

salunye pengkid kalau dia nak pompuan tu. dia akan dptkan jugak pompuan tu mcm mana sekali pun. dan dia jaga ketat-ketat. sebab tu awek pengkid salunye cun.

Anonymous said...

aku sndri sowg penkid..n..haha,,no komen...

nieya rahman said...

erk. aku memg suspicious gn pengkid. even dorg act mcm laki tp aku jdik geli. please lah

ALIAA MIZAN said...

kalo kita betol2 selami ati pengkid ni....dorang bukan nak pon berpakaian and act like man...sifat dan perasaan tu ada sendiri dalam diri dorang.dorang try jadi diri sendiri..contohnya kenapa seseorang lelaki tu boleh suka kat pompuan...fitrah kan?.sama la jugak ngan pengkid..dorang dilahirkan dengan fitrah yg terbalik..bukan suka2.kita xleh nak salahkan 100% gak...one day dorang akan berubah INSYALLAH....

Anonymous said...

Muka aku ada macam girl kat gambar atas. Actually kat malaysia memang senang nak beza pengkid or whatever tapi kalau kat luar negara payah gila nak bezakan mengikut pengalaman aku, pakej lengkap pastu hensom giler siooot. Tapi aku heran lelaki2 malaysia yang suka perasan ni banyak sungguh, siap berani mengaku diri hensom, baik dan sebagainya sedang sikap macam haramjadah, maybe that's why i pilih pengkid lagi. Setau i lelaki di dunia ni kebanyakan kasar,penipu, pengotor pura2 alim/baik, tak romantik pendek kata susah nak dapat satu pakej, dah tu ego gila plak tu....jangan salahkan pengkid sebab korang lelaki kena ubah sikap2 buruk korang tu sebab ini hanya akan menambah bilangan girl suka girl ok. i rasa tak selamat bila bersama lelaki sebab i pernah couple beberapa lelaki sebab nak cari yang baik tapi semua nak ambil kesempatan. walaupun i ni bertudung still nak tunjuk sikap haramjadah dan ambik kesempatan. biar lah i pilih pengkid.i bahagia sangat2 sekarang sebab pengkid ni ada semua pakej yang i kutuk kat lelaki tu. i tak perlukan seks or what dan pengkid tu pun sama sebab kitaorang hanya nak love, tak macam lelaki pergunakan cinta untuk seks. lagipun i menyampah tengok girl2 belagak alim macam ustazah dan lelaki berlagak alim cam ustaz tapi perangai macam harimau nak mengawan kat belakang, dah berzina pakai tudung, dah tu gedik2 semua....guna nama islam kutk sini kutuk sana. korang ni suka buat benda terbalik hahahah

Anonymous said...

gua baru jumpa pengkid2 kacak kat malaysia setelah wa google, pergh memang takleh caya diaorang ompuan, memang kacak habis dari lelaki.....aduss wa yang straight pun tergoda abisss wakakakaka

Anonymous said...

nafsu jer..bukan cinte sngat law mcm ni..lawan fitrah..urm,tapi pengkid mmg boleh dpat ramai p'puan dri laki..hahahaha,,keliling p'puan,diorg xjeles sngat..

Anonymous said...

Kah3 pengkid mg salu dpt gf cun pun .

Anonymous said...

Ni pengalaman sy dulu2.sy penah kapel dgn pengkid..err bkn pengkid sgt lah tp dia cuma rambut paras bahu atas skit..dia x suka pengkid.my sis ckp dia lesbo hi3 sy dlu straight.ada bf tp bf sy buat perangai.ajak make love.sy xnk.dia ckp nye sy bangang.bodo.kami break. Sy kapel ngn pengkid.tp pengkid tu ganas..kasar..xkna sket memaki..xbleh di cabar. Dua bulan jek ngn dia.sy tinggalk dia.sy kapel ngn gurl yg sy maksudkan td plak. Lesbo.. She's nice..baek gile..yg sy suka perangai dia. Dia soft..x pnah bkasar..kalu dia marah sy skalipn.beberapa minit je dia minta maaf.dia suka mengalah...dia caring... x suke ego... 5 6 tahun gak sy ngn dia jek mMg sy akui dia jaga sy dgn baik.sy xkan jmpa gurl sebaik dia.dia xpernah buat bkn2 pada sy...yelah korg faham2 la pengkid ni suka make love smcm jer.tp my gurl ni x buat mcm tu. Dia ckp nnt sy sakit di perlakukan begitu...dia xnak sy jadi hamba seks org kata nya...tp sy dh x kapel dgn mane2 gurl lg selepas dia :) tp seriously dia mMg comel.chinese look.mata sepet je..rambut yg sedang2 x panjang x pendek tue buat sy teringat plak kt dia bila tgk awek2 kpop yg rambut2 pendek tu.haishh

Anonymous said...

c0ntinue ... Sy pernah tnya dia napa dia suke gurl? Dia baik & sy yakin dia akan dpt lelaki yg baik jgk. mengikut cite dia. Dia dr kecil lg dh kna gngguan seksual.oleh jiran dia serta kwn2 relative dia yg lelaki...malahan diorg siap menyindir dia. Dia seorg pendiam masa kecil...jadi dia byk memendam masalah...sbb xtahu mcm mana nk luahkan. Dia cuma penah bg hint pd ibu dia tp ibu dia x faham apa yg dia ceritakan.dia tetap lega n anggap dia dh ceritakn segala nya pd ibu dia. Bila 17thn dia kapel dgn lelaki. Lelaki ajak jumpa ajak make love..alasan nya gurl ni gf dia n bakal nikahi...x salah make love.x masuk akal! nasihat sy jika ada anak.sila lah pantau.ambik tau apa masalah anak kita.kdg2 budak pun ada masalah...kita je anggap dia xda masalah...sbb dia masih di bwh jagaan kita..makan pakai pun kita tanggung kan.so xda apa yg perlu di fikirkan.hakikat nya kita xkan tahu apa yg dia alami.kena kerap bcerita n open minded dgn dia so dia akan rasa pcaya utk cerita apa2 pd kita.insyaallah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...